21 elokuuta 2021

Kukkia ja ruusumailapistiäinen

 Muutamia kukkijoita pihalta vielä löytyy.

Päivänliljat jatkavat kukintaa. Nimensä mukaisesti kukka kestää vain päivän, mutta nuppuja on useampia yhdessä kukavarressa. Suurikukkainen, viininpunainen tarhapäivänlilja 'Summer Wine' erottuu penkissä ihanasti. Antaen jo värillään mustutuksen syksyn tulosta.


tarhapäivänlilja
Hemerocallis 'Summer Wine'
Takapiha rajoittuu metsää ja kaistale pihasta on jätetty luonnonkasveille. Kesän aikana mustikka, puolukka ja tällä hetkellä kukkiva kanerva antavat kivaa väriä ja ovat mainioita kasveja sulauttamaan pihan rajaa metsään.

kanervaTarha-alppikärhö kukkii toista kertaa tänä kesänä. Kukat ovat muodostuneet tämän vuoden versoihin. 

tarha-alppikärhö
Clematis 'Albina Plena'Kesäpikkusydän ränsistyi kuivuuden ja runsaan kirvapopulaation hyökkäyksen jälkeen. Noin kuukausi sitten kasvusto leikattiin matalaksi. 

Näin komean lehdistön kesäpikkusydän kasvatti alasleikkauksen jälkeen ja muutama kukkakin on ilmestynyt.
Tämä kesä on ollut hyvin suotuisa hyönteisille. Easy Elegance 'Little Mischief' ruususta löytyi lehtiä syömästä ruusumailapistiäisen toukkia. Vauriot ovat onneksi pienet. Jos toukkia on runsaasti, ne voivat syödä ruusun lehdettömäksi.
Näin pieni määrä on helppo hävittää keräämällä ne pois. Toukat koteloituvat ja talvehtivat maassa, joten nämä eivät ainakaan ole ensi kesänä syömässä näitä ruusuja.


ruusumailapistiäinenSateet jatkuu ja syyslannoitteet sulaa ⛈ 
Nyt alkaakin olla viimeiset hetket tehdä syyslannoituksia täällä Keski-Suomessa, jotta kasvit vielä pystyvät hyödyntämään ravinteet ennen kasvukauden loppua.

ps. Kevät jo mielessä ja kukkasipuli tilaus on tehty :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti