01 elokuuta 2021

Kesäkukat

 Kesäkukkia tulee kasvatettua jonkin verran siemenistä. Rajalliset tilat rajoittavat tätä toimintaa. Viime vuosina kasvatuksessa ovat olleet köynnöstävät mustasilmäsusanna ja lempparini keijunmekko. Tänä vuonna siemenkylvöjen ajankohta oli helmikuun alussa. Köynnösten varsinainen kukinta alkoi kesäkuun alussa. Joka kevät kukintaa odottaa malttamattomana ja sitten aikaistaa kasvatusten aloitusta. Ensivuoden aloitus voisi olla ainakin keijunmekon osalta jo tammikuun puolella :)

Taimikasvatus vaatii lisävaloa ja kukat kasvoivat aluksi kasvivalon alla. Huhtikuun alussa luonnonvaloa riittää ja amppelit siirtyivät keittiönpöydän päähän.Kevät oli lämmin ja kukat pääsivät ulos jo ennen toukokuun puoliväliä. Ensimmäinen kukka mustasilmäsusannassa aukesi 14.5.Mustasilmäsusanna heinäkuun alussa. Kukinta on ollut erittäin runsas koko heinäkuun ajan. Nyt elokuun alussa kukkia on vain yksittäisiä. Juhannus 2021Keijunmekkoamppeleita on takaterassilla neljä. Jokaisesta kasvaa omannäköinen versojen kietoutuessa ympärillä oleviin rakenteisiin.

keijunmekko
Ensimmäinen kerta kun ostin ahkeraliisaa takaterassin korkeisiin ruukkuihin, johon aurinko paistaa aamupäivällä ja osaksi valokatteen läpi. Hyvin ovat viihtyneet ja kukkineet. 

ahkeraliisa ja hopeaputous


Pääoven portaikossa pelargoni lumihiutaleen parina.

kotipelargoni ja lumihiutale


Tähtisilmä viihtyy varaston kulmalaatikossa.

tähtisilmä


Kaiteella kasvoi alkukesällä pikkuorvokkeja ja niiden tilalle ostin heinäkuun alussa neilikoita.

neilikka


Yrttipenkissä ja kasvilavojen vieressä kasvaa ryhmäsamettikukkaa tuhohyönteisiä karkoittamassa.

ryhmäsamettikukkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti