17 huhtikuuta 2022

Taimikasvatusta ja kevään odotusta

 Puutarhatöihin pääsyä saa vielä odotella täällä Keski-Suomessakin tänä keväänä. Lunta riittää vielä runsaasti. 


Kesäkukkien kasvatus on kuitenkin hyvässä vauhdissa. Siemenkylvöt aloitti keijunmekko tammikuun puolessa välissä ja mustasilmäsusanna helmikuun alussa. 

Maaliskuun alussa kerran koulittuina, taimet kasvoivat kasvivalon alla.Ryhmäsamettikukan syksyllä otetut siemenet itivät tosi huonosti. Kukka, jonka kanssa ei aiempina vuosi ole ilmennyt tällaisia haasteita. Huonon itämisprosentin todistaa myös tämä kokeilu, jossa siemenet laiton itämään vedessä kelluvaan talouspaperilla ympäröityyn styroksilauttaan. 

Samalla tästä kuvasta näkee miten tämä erikoisemman näköinen siemen itää :)


Ryhmäsamettikukan taimet ovatkin nyt hyvin erikokoisia. Näyttävät kyllä vielä miten hienosti kukkivat kesällä.

Tarhuri taitaa vaan olla malttamaton näiden kasvun suhteen ;)Keijunmekko ja mustasilmäsusanna näyttävät pirteiltä ja kasvu on hyvässä vaudissa. Taimet ovat nyt isoissa ruukuissa ja kasvavat luonnon valossa keittiön pöydän päässä.
Loppuun vielä pääsiäisterveiset blogin lukijoille. Tässä tipujen seurassa vihanneskrassia ja maissia. 💖


3 kommenttia:

 1. Haa, en siis ole ainut, jolla viime syksynä kerätyt samettikukan siemenet itävät huonosti. Olen kylvänyt kuukauden aikana lautalle ja suoraan multaan tasan sata siementä ja saanut niistä vain 23 tainta. Taidan laittaa vielä muutaman kymmentä siementä itämään, jotta olisi muutama varakappalekin. Viime kesän säissä taisi olla jotain, minkä vuoksi siemenet eivät kehittyneet kunnollisiksi. Täällä ainakin elokuu oli niin sateinen, että pölyttäjiä saattoi olla liian vähän liikkeellä. Jospa tänä vuonna saisi paremmin itävää siementä tuleville keväille. Mukavaa toista pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
 2. Onneksi sinulla on monta lajia hyvässä kasvussa, vaikka ihan kaikki eivät olisi niin loistavasti itäneet. Minäkin koitin kylvää vanhentuneita auringonkukan siemeniä, mutta sain vain kolme siementä itämään. Ehkä on hankittava uusi pussi.

  VastaaPoista
 3. Siellä on hyvällä mallilla kaikki. Minäkin kokeilin joskus tota lauttaviljelyä. Muuten onnistui hyvin mutta niitä oli hankalaa poistaa siitä. Minä en ole nyt laittanut vielä mitään kasvamaan. Pitääköhän minunkin nyt kuitenkin laittaa niitä samettikukkia jos vaikka on kuinka huonoja itämään. Ajattelin laittaa ensin suoraan maahan.
  Kiva tuo pääsiäis koriste.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista