19 syyskuuta 2021

Syksyn värejä

 Puutarhassa kukkien määrä vähenee, mutta syskyn värit tulevat tilalle. Öisin lämpötila on pysynyt vielä plusasteiden puolella.

Tällä viikolla valmistui aroniahilloa. Hillosokerilla keitetty hillo sai mausteeksi vaniljasokeria ja sitruunaa. Tästä saa mainion lisäkkeen liharuualle. 


aronia

Etupihan riippapihlajassa on ensimmäistä kertaa näin runsaasti marjoja. Pihlajan oksisto oli toispuoleinen ja sitä on korjattu voimakkaalla leikkauksella useana keväänä. Tämä on tietenkin vaikuttanut kukintaan ja sitä myöten marjojen määrään. Nyt näyttää hyvältä.

riippapihlaja
Sorbus aucuparia

Etupihan penkissä keväällä istutettu komeamaksaruoho kukkii pitkään vaaleanpunaisilla kukillaan.

komeamaksaruoho
Sedum spectabile 'Brillant'


Haltiankukka innostui tekemään vielä muutaman kukkavarren. 

haltiankukka
Heucherella 'Tappestry'
Nautitaan syksyn väreistä 💖

4 kommenttia:

 1. Upea kuva puolukoista! Mitä on tuo sinivihreä aluskasvi kauniin maksaruohosi juurella? Se rimmaisi hyvin myös minun kukkapenkkiini. Haltiankukan lehtien kuviot ovat kiehtovia. Kiva, että se kukkii uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Komeamaksaruohon edessä kasvaa lusikkamaksaruoho ’Cape Blanco’ itsellekkin uusi tuttavuus maksaruohoissa.

  VastaaPoista
 3. Hei täältä löysin uuden blogin ja liityin lukijaksi tervetuloa tutustumaan minun blogiini. Se on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta.
  Aronia hilloa en ole koskaan maistanutkaan mutta varmasti myös hyvää. Lusikkamaksaruoho on minusta mielenkiintoinen tuttavuus tuota komeamaksaruohoa minullakin on.
  Ihania nyt nuo pihlajat niiden terttuja pitäisi kerätä kranssiin.

  VastaaPoista